با دوره معماری راهی تا موفقیت و ثروتمند شدن ندارید
با دوره معماری راهی تا موفقیت و ثروتمند شدن ندارید
با دوره معماری راهی تا موفقیت و ثروتمند شدن ندارید | اگر فردی هنرمند هستید و علاقه ی زیادی برای طراحی دارید و در این زمینه بسیار خوش ذوق و سلیقه هستید، باید گفت که بهترین رشته و شغل برای شما معماری است. چرا که افراد با ذوق هنری بالا، قابلیت خلق ایده های جدید و روحیه کار تیمی داشته و می توانند به یک معمار موفق تبدیل شوند و درحقیقت تمام ویژگی های معمار شدن را دارند. اما برای معمار شدن فقط این مورد مهم نیست. باید به فن مهندسی ساختمان علاقه داشته باشید و با آن کاملا آشنا باشید.
بگذارید کمی از معماری و تاریخ آن بگوییم تا بیشتر با این رشته و اهمیتش آشنا شوید. معماری قدمت تاریخی طولانی دارد و ترکیبی از فن و هنر می باشد. اگر همین حالا به فرهنگ لغات مراجعه کنید، برای اصطلاح مهندس معانی مختلفی وجود دارد. یکی از این معانی، هندسه دان است. مهندسی دانشی است که با هندسه و مبانی آن سر و کار دارد و شخص معمار، هنرمندی است که به کمک علم هندسه و ادغام آن با هنر خویش، به خلق بناها و محیط های جدید می پردازد که ممکن است تا هزاران سال سرپا باشند و حتی فرهنگ و جامعه یک منطقه را تحت تاثیر خود قرار دهد.
اهمیت و جایگاه مهم و حساس معماری سبب شده تا افراد بسیاری در دانشگاه ها و مراکز معتبر سراسر دنیا به صورت آکادمیک و دانشگاهی به تحصیل دراین خصوص روی آورند. در ایران نیز معماری یکی از رشته های جذاب رشته ریاضی فیزیک می باشد که هرساله دانش آموختگان بسیاری برای تحصیل در این رشته داوطلب می شوند. اما تنها راه کسب دانش و مهارت های معماری شرکت در کنکور و قبولی در دانشگاه ها نیست! دوره معماری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان راهیست برای علاقه مندان به این حوزه تا به آسانی دانش لازم آن را کسب کنند و توانایی ها و مهارت های مهم را فرابگیرند و با قدرت و آمادگی وارد بازار کار شوند. اگر می خواهید بیشتر با یک معمار و وظایف آن آشنا شوید و بدانیدکه چطور می توانید دانش معماری را بدون رفتن به دانشگاه کسب کنید، تا پایان مقاله همراه ما باشید.
به چه کسی معمار می گوییم؟!؟
شاید از رشته معماری و این که چه مباحثی را دربرمی گیرد زیاد شنیده باشید، اما کم تر اتفاق افتاده باشد که به بررسی این موضوع بپردازید که واقعا معمار به چه کسی گفته می شود؟
واژه معمار در زبان لاتین Architect و در زبان عربی از ریشه "عمر" به معنای عمران و آبادانی و در زبان فارسی نیز از کلمه مهراز که از دو بخش "مه" به معنی بزرگ و "راز" به معنی سازنده تعریف شده است. فرد معمار باید همواره با استفاده از تفکرات ناب خود و بر اساس سبک خاص معماری منطقه، فرهنگ و عوامل دیگر اثری هنری و زیبا خلق می کند، همواره از جایگاه و احترام خاصی برخوردار بوده است. در واقع فرد معمار باید به تمامی زمینه های علمی و هنری مسلط باشد و توانایی این را داشته باشد که با تکیه بر مضامین علمی و نیز همسو باخلاقیت هنری خود اثری زیبا و درخور توجه از خود برجای بگذارد.
البته لغت "معماری" در حال حاضر تعاریف بسیاری را در برمی گیرد که اکثر آن ها در یک چیز مشترک هستند و آن هم این است که به طور کلی معمار به کسی گفته می شود که کار طراحی، نقشه کشی و معماری ساختمان ها را انجام می دهد و برساخت و ساز ساختمان ها و بناها نظارت دارد. در واقع معمار ناظر پایانی و هماهنگ کننده تمامی نقشه های یک بنا ازجمله نقشه های طراحی، معماری، محاسبات سازه ای، تأسیسات الکتریکی و مکانیکی است.
آیا شغل طراحی و معماری ساختمان مناسب شماست؟
بسیاری از افرادی که به هنر و معماری علاقه دارند، پیش از آن که وارد این رشته شوند، ممکن است به این موضوع فکر کنند که برای موفق شدن در این رشته باید چه تیپ شخصیتی داشته باشند. برای این که یک معمار یا طراح موفق باشید و از این طریق بتوانید درآینده درآمد بالایی داشته باشید باید مهارت های عمومی مانند قدرت تجسم و خلاقیت، مهارت های ارتباطی و مذاکره ای قوی، علاقه به انجام کار تیمی، توانایی تحمل فشار کاری، توانایی سازماندهی، توانایی حل مسئله، دارا بودن از روحیه تحلیل و منطقی، قابلیت درک ریاضیات پیچیده به ویژه هندسه را داشته باشید.
اما تنها این مهارت ها کافی نیست، بلکه به عنوان یک معمار موفق باید یکسری مهارت های تخصصی هم داشته باشید. دارا بودن از مهارت های تخصصی مانند طراحی و نقشه کشی با استفاده از نرم افزارهای جدید، آشنایی با تاریخ معماری ایران و جهان، آشنایی با اقلیم شناسی، آشنایی با جغرافیا، آشنایی با اقتصاد، داشتن آگاهی خوبی از اثرات اجتماعی و زیست محیطی پروژه ها، داشتن استعداد و ذوق هنری سبب می شود تا بعد از فارغ التحصیلی شغل مناسبی پیدا کنید و روز به روز با ارتقا شغلی مسئولیت های بیشتر و بزرگ تری را قبول کنید.
البته این روزها اولین چیزی که شاید نشان دهد که یک معمار چقدر حرفه ای است، امکان کار با برخی نرم افزارها مانند:
- SketchUp
- Revit
- ۳D Studio Max
- Autocad
- Vray
- Photoshop
- InDesign
- Hand Drawing
بازار کار معماری برای شما هم خوب است!!!
براساس آمارها و گزارش های منتشر شده، ورودی معماری در دانشگاه های ایران بسیار زیاد است و شاید برخی افراد این را یک فاجعه برای بازار کار آن بدانند، اما نمی توان به طور قطع گفت که معماران تازه کار نمی توانند وارد بازار کار شوند! مهم ترین موضوعی که شانس شما را به عنوان یک معمار از سایر رقبای تان در بازار کار بیشتر می کند، مهارت ها و توانایی های شماست، چیزی که با شرکت در دوره آموزش معماری می توانید به آن ها برسید.
مسلما شما هم به این موضوع معتقد هستید که اغلب افرادی که از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند نمی توانند خیلی سریع وارد دنیای کار شوند، چرا که مهارت های لازم را ندارند! پس اگر شما هم به معماری و کار در این حوزه علاقه دارید، همین حالا در دوره معماری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنید و علاوه بر مهارت های طراحی با نرم افزارهای مهم حوزه معماری هم آشنا شوید و بدانید چطور به کمک تمام این فاکتورها به موفقیت برسید و حتی ثروتمند شوید!
درآمد یک معمار شما را راضی نگه می دارد!!!
شاید یکی از دلایل انتخاب و ورود به رشته معماری برای ان، درآمد آن باشد. ممکن است ازنزدیکان یا دوستان تان بسیار شنیده باشید که معمارها اغلب بسیار موفق و درآمدهای میلیونی یا حتی میلیاردی دارند! این موضوع زمانی درست که شما علاوه بر دانشی که از دانشگاه آموختید، مطالب یا چیزهای جیدید هم بیاموزید و هرازگاهی نسبت به بروز کردن آن ها اقدام کنید و همچنین مهارت ای تان را تقویت کنید. درحقیقت درآمد طراحان و معمارهای ساختمان بسیار زیاد به میزان مهارت ها و دانش شما بستگی دارد. ممکن است مهندسی باشید که تنها می توانید یک طرح ساده را بکشید، خب در این شرایط طبیعی است که نتوانید درآمدی قابل قبول داشته باشید، اما زمانی را در نظربگیرید که با شرکت در دوره آموزش معماری، دانش تان را گسترده تر کرده و به کسب توانایی و مهارت های جدید می پردازید؛ آن گاه می توانید خوشحال باشید که درآمدی بیشتر از سایر معمارها داشته و می توانید حتی این میزان را بیشتر کنید.
با خلاقیت به یک معمار موفق تبدیل شوید
خلاقیت در معماری حرف اول را می زند. برای این که یک معمار موفق و مشهور باشید باید بتوانید با ایده ها و خلاقیت نو طرحی را انجام دهید که نظر همه را به خود جلب کند. اما واقعا چطور؟
برای این که بتوانید به یک معمار خلاق تبدیل شد، باید مانند تمامی هنرهای دیگر همزمان به کار در دو حوزه نیاز است؛ مطالعه تئوریک و تجربه عملی. این دو همانند بال هایی هستند که به شما به عنوان یک معمار و هنرمند، قدرت پرواز می دهد. برای کسب این دو نیز تنها کافیست در برخی موارد کمی متفاوت عمل کنید. از این جا شروع کنید برخی از قراردهای گذشته را برای نگاه کردن به پدیده های مختلف، حذف کنید و به آن ها متفاوت بنگرید. برای مثال اگر تا همین حالا برای بررسی کردن یک ساختمان، به نمای بیرونی، راه پله و تزئینات گوشه و کنار آن نگاهی می انداختید، حال بهتر است تصمیم بگیرید که در نگاه اول به مسائل و مواردی توجه کنید که تاکنون به آن ها دقت نمی کرده اید.
با انجام چنین کاری، عادت می کنید که به هر پدیدها ی به روش همیشگی نباید نگاه کرد. بهتر است که هنگام بررسی هر چیزی از زاویه ای خلاقانه به آن نگریست. درنظر داشته باشید که این مورد مهم در بخش تجربی و عملی معماری دسته بندی می شود. درضمن فراموش نکنید که اگر می خواهید همیشه به روز باشید و از طرح ها و مطالب جدید در معماری آگاه باشید باشد باید همیشه به دنبال کسب علم و مطالعه بیشتر باشید. شما نیاز دارید که تجربه تان را در این حوزه افزایش دهید.
مسئولیت هایی که بر دوش یک معمار است
به عنوان یک معمار یا علاقه مند به این رشته باید بدانید که چه وظایف و مسئولیت هایی را باید انجام دهید. این مسئولیت ها هم عبارت هستند از:
- بحث با مشتریان درباره ی استراتژی های طراحی، اعضای تیم طراحی و مدیران ساخت
- مدیریت پروژه و کمک به هماهنگی کار پیمانکاران
- کار کردن در چارچوب زمانی مقرر و بودجه ی مالی
- ارائه ی تخمین اولیه ی هزینه ها، نیروی کار و زمان ساخت
- تشخیص ماهیت و کیفیت مصالح لازم
- بازدید دوره ای از سایت ها برای بررسی کار و جدول های زمانبندی ملاقات
- آماده کردن نقشه های دارای مقیاس به صورت دستی یا به کمک برنامه های نقشه برداری رایانه.
- آشنایی با قوانین و مقررات جدید منطقه بندی شهری و روندهای جدید معماری و طراحی
- مذاکره با پیمانکاران و دیگر افراد حرفه ای
- حل مشکلات و مسائلی که طی زمان ساخت و ساز پیش می آید.
- استفاده از فناوری اطلاعات در طراحی و مدیریت پروژه به ویژه نرم افزار طراحی
- ایجاد پروژه ها و کارهای جدید با استفاده از بازاریابی و تبلیغات
- مواجه با فاکتورهای محدود کننده از قبیل قانونگذاری برنامه ریزی شهری، اثرات محیطی و بودجه ی پروژه
- نوشتن و ارائه ی گزارش ها، پیشنهادها و قراردادها
دوره معماری فن پردازان راهی آسان برای تبدیل شدن به یک معمار موفق
همان طور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم، تبدیل شدن به یک معمار موفق کار سختی نیست. اگر می خواهید به کمک این دانش و توانایی شغلی مناسب و درآمدی بالا داشته باشید، تنها کافیست که خودتان بخواهید و در مسیر درستی گام بردارید. موسسات آموزشی بسیار در کشور وجود دارند که دوره معماری را ارائه می دهند اما خب، کاملا طبیعی است که نتوانید به همه آن ها اطمینان کنید.
اگر طرفدار پروپاقرص معماری و طراحی باشید و به دنبال دوره ای جامع هستید تا با شرکت در آن علاوه بر دریافت مدرک معماری، مهارت ها و دانش لازم برای موفقیت در این حوزه را کسب کنید، موسسه آموزش عالی آزاد با برگزاری این دوره آموزشی، آماده است تا شما را به سوی موفقیت و ثروت هدایت کند. این موسسه آموزشی با بیش از 10 سال سابقه درخشان در برگزاری دوره های آموزشی، اقدام به برگزاری دوره آموزش معماری کرده و با همکاری اساتید بین المللی در این حوزه، قصد دارد که به شما دانش پذیران این دوره، کمک کند که با دست پر وارد عرصه معماری شوید؛ اما این تمام ماجرا نیست.
با مدرک معماری فن پردازان یک سرو گردن از رقبای تان بالاتر باشید
در ابتدای مطلب به این موضوع اشاره کردیم که همیشه تحصیلا آکادمیک همه چیز نیست! و نمی توان آن را تنها عامل موفقیت دانست. اما نمی توان از تاثیر و ارزش مدرکی که در دست دارید بر روند استخدام یا پذیرفتن پروژه های مختلف معماری غافل شد. در بسیاری از موارد داشتن گواهینامه یا مدرک می تواند علاوه بر مهارت و تجربه، شما را بیشتر به افراد دیگر یا شرکت ها بشناساند. اگر به طراحی و معماری ساختمان علاقه دارید می توانید با ثبت نام و شرکت در دوره معماری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، در پایان آن گواهینامه معماری مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دریافت کنید.
اما ممکن است بسیاری از افراد تمایلی به کار در داخل کشور را نداشته باشند، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان در این مورد هم یاری رسان شما علاقه مندان به معماری است. دانش پذیران با شرکت در این دوره پرطرفدار می توانند مدرک معماری دریافت کنند که دارای تاییدیه سازمان ارزیابی جهانی WES کانادا می باشد؛ این یعنی مسیری به سمت کشورهای خارجی و پیشرفته، کشورهایی که به معماران و رشته معماری توجه ویژه ای می کنند! پس اگر شما با خواندن این مطلب، تصمیم گرفتید که در این راه بدرخشید، درنگ نکنید و در دوره آموزش معماری شرکت کنید؛ یک فرصت دیگر به خودتان بدهید!